Information

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut rhoncus risus mauris, et commodo lectus hendrerit ac. Nam consectetur velit et erat fermentum aliquet. In laoreet, sem sit amet faucibus pulvinar, purus tellus tincidunt ex.

Categories

Recent Posts

Vistabel & Botox i Stockholm

Be Your Best

Botulinumtoxin är det aktiva ämnet i läkemedel så som Vistabel och Botox. Vistabel och Botox är väldigt effektivt för att reducerar de rynkor och linjer som naturligt uppstår i ansiktet. Med Vistabel och Botox kan vi även behandla oönskade svettningar och tandgnissel. Alla våra behandlingar utförs av specialistläkare

Rynkor och veck i ansiktet uppstår av olika orsaker. Det hör till vårt naturliga åldrande att vi får rynkor. När vi skrattar, rynkar pannan och ler använder vi upprepande muskelrörelser, muskelrörelser som ger upphov till rynkor och linjer i ansiktet. Botulinumtoxinet, det aktiva ämnet i Vistabel & Botox, bedövar nervimpulserna till musklerna och reducerar på så sätt rynkor.

En behandling innebär att Botox injiceras med en liten nål i de området du vill behandla. Behandlingen varar inte för alltid. En Botox behandling ger effekt i cirka 6 månader. Under den tiden reduceras bildandet av nya rynkor och hudens åldrande bromsas upp.

botox stockholm

botox stockholm

Botulinumtoxin behandling mot svett

Oönskade kraftiga svettningar kan drabba olika områden av kroppen. Handflator, armhåla och fötter är vanliga problemområden för kraftiga svettningar.  Tillståndet är inte alls ovanligt och påverkar ofta vardagen på ett negativt sätt. Generande svettningar innebär att många drar sig för olika sociala sammanhang.

Oönskad svettning behandlas mycket effektivt med Vistabel. Botulinumtoxin gör att nerverna till svettkörteln bedövas och på så sätt reduceras svettproduktionen kraftigt i det utsatta området.

Riktlinjer och kvalité för Botox

Botox och Vistabel är läkemedel och därmed måste det finnas en ansvarig legitimerad läkare för varje behandling. Detta gäller alla behandlingar med läkemedel som innehåller Botulinumtoxin. Läkaren kan dock delegera injektionen till en legitimerad sjuksköterska, men ansvaret ligger alltid hos läkaren. Endast legitimerade läkare kan beställa läkemedel med Botulinumtoxin i Sverige.

Tyvärr så följer inte alla kliniker som erbjuder injektionsbehandlingar reglerna. Vissa kliniker går runt reglerna och beställer Botulinumtoxin från andra länder, ofta levereras piratkopior som inte är godkända av läkemedelsverket. Finns ingen ansvarig läkare är det även en olaglig handling att utföra behandlingar med Botox och Vistabel.

Våra behandlingar med Vistabel, Botox och Fillers utförs alltid av ansvarig specialistläkare. Vi köper alla våra produkter direkt från generalagenten i Sverige. På så sätt kan vi erbjuda en säker behandling med säkra produkter.

Frågor om Botox och Vistabel

Be Your Best

Vad är det för skillnad på Botox och Vistabel?
Olika varumärken - samma aktiva ämne
Det aktiva ämnet i både Botox och Vistabel är Botulinumtoxin. Det är två olika varumärken, på samma medicin.
Hur går en behandling med Botoxtill?
Behandling av specialistläkare
Innan själva behandlingen ger vi en konsultation. Tillsammans med dig går vi igenom dina önskemål, vilka områden som behandlas, vilket resultat du kan förvänta dig. Du får möjlighet att ställa frågor och vi ger allmän information. Själva behandlingen går fort. Med en fin kanyl injicerar vi Botox i det området som ska behandlas. Efter ca 2 veckor får du komma tillbaka för en uppföljning
Hur lång effekt ger Botox?
Reultat efter 2 veckor
Det aktiva ämnet i Vistabel och Botox heter botulinumtoxin. Effekten från botulinumtoxin ger effekt i cirka 6 månader. Beroende på vilket område du behandlar märker du resultat efter ca 2 veckor
Vilket resultat ger Botox?
Överlägsen metod för hudföryngring
Se nedanstående före- och efter bild.

botox stockholm

Hur fungerar Botox?
Botulinumtoxin verkar lokalt
Botulinumtoxin förhindrar signalöverföringen i nerverna. På så sätt kan man med Botox minska sammandragningarna som muskeln i det behandlande området gör. Rynkan som orsakats av muskeln kan då rätas ut. Behandlar man för svettningar så blockerar istället Botulinumtoxin signalöverföringen till svettkörteln. Botox verkar lokalt, vilket innebär att effekten endast ligger i det område man väljer att behandla.
Kan vem som helst behandlas med Botox & Vistabel?
En säker metod
Nej, om du är sjuk, gravid, mm så behandlar vi dig inte. Vid vårt första möte, under din konsultation, ställer läkaren frågor om din hälsa.
Vilka bieffekter finns med Botulinumtoxin?
En säker metod
Botulinumtoxin kan ibland ge en lätt rodnad där det injicerats. Du kan också känna dig öm. Vissa får lätt huvudvärk i några dagar efter behandlingen. I väldigt ovanliga fall kan du drabbas av något som heter Ptos efter behandling i pannan. Ögonlocken hänger då ner. Även om Ptos är besvärande, så är du återställd efter några veckor till månader.