LaseMD är en behandling som i Hollywood kallas “Babyface Treatment.” Det är en unik laserbehandling eftersom det är den första behandlingen som kombinerar laser med införandet av högkoncentrerade serum djupt in i huden med hjälp av “mikrokanaler” som lasern skapar. Under en så kallad “full baby face treatment” genomförs 4 behandlingar med 2-4 veckors mellanrum. Vid varje behandling används ett nytt serum för att uppnå maximal effekt. Serumet, som initialt är i pulverform, aktiveras under behandlingen och innehåller ämnen i nanopartikelstorlek och flera lager liposomer, vilket gör serumet mer effektivt och optimerar dess penetrering djupt in i huden. Serumet, som räcker i ungefär en veckas behandling, ges till patienten att använda hemma morgon och kväll tills det tar slut för att maximera resultatet.
LaseMD-systemet är utformat med bekvämlighet i åtanke. Den snabba behandlingen levererar laserenergi genom extremt små mikrostrålar, vilket gör att behandlingen kan utföras med eller utan bedövning. LaseMD har den kortaste återhämtningstiden och ger de mest effektiva resultaten av alla fraktionerade laserbehandlingar. Mikrostrålarna och de optimerade energinivåerna möjliggör snabb återhämtning så att patienten kan återgå till sina dagliga aktiviteter omedelbart. Många patienter ser resultat snabbt, inom några dagar, men huden kommer fortsätta att repareras och förnyas under flera veckor. Med LaseMD är det möjligt att behandla alla hudtyper året runt.
LaseMD-ampuller:
LaseMD är en fraktionerad sub-ablativ thulium-laser med en våglängd på 1927 nm. Men vad innebär detta?
Fraktionerad laser innebär att lasern skapar en miljon mikroskopiska behandlingspunkter omgivna av intakt hud. Historiskt sett är fraktionerad laser en vidareutveckling av laserslipning, som var populär på 1990-talet. Med laserslipning använde man en laserstråle för att avlägsna det översta hudlagret (epidermis) hos patienten. Det resulterade i mycket tunn och skör hud, vilket ökade risken för infektioner och ledde till en längre återhämtningstid. Denna process stimulerade kroppens naturliga läkningsprocess och resulterade i nybildning av kollagenfibrer, vilket ersatte den gamla huden och skapade en föryngrad, jämnare och fräschare hud med en fin lyster.
Vid användning av en icke ablativ (icke “skärande”) eller sub-ablativ (delvis “skärande”) laser är behandlingen mindre aggressiv än en ablativ (skärande) behandling, vilket ger en kortare återhämtningstid. En icke ablativ laser använder en våglängd som “hoppar över” det översta hudlagret, vilket innebär att stimuleringen och skadan istället uppstår i de djupare hudlagren. Detta initierar kroppens naturliga läkningsprocess och resulterar i nybildning av kollagen och elastin, vilket ersätter den gamla huden och ger en uppstramning av huden samtidigt som den blir föryngrad med en jämnare och fräschare yta med fin lyster.
Thulium-lasern har en unik sub-ablativ våglängd på 1927 nm. Våglängden 1927 nm har blivit allt mer populär för ansiktsföryngring eftersom den till stor del absorberas av vattnet i huden, som fungerar som dess kromofor. En kromofor är den delen av en molekyl som ger den dess färg genom att absorbera specifika våglängder av synligt ljus och reflektera eller sända ut andra. Varje laser riktar in sig på och behandlar en specifik biologisk kromofor med principen om selektiv fototermolys, vilket innebär att man behandlar kromoforen utan att orsaka skada på omgivande vävnad. Våglängden som används väljs främst beroende på vad man vill behandla.
Vatten är i allmänhet den primära kromoforen som man vill nå när man strävar efter skonsam allmän hudföryngring och avlägsnande av pigment, mindre ojämnheter i huden och solskador. Våglängden 1927 nm har visat fantastiska resultat i sådana fall. Däremot, vid svårare problem som akneärrbildning, kirurgiska ärrbildningar eller kraftig hudåldrande, krävs mer aggressiva behandlingsprotokoll med en laser som kan tränga djupare in i huden. I sådana fall används vanligtvis fraktionella lasrar med en våglängd på 1550 nm eller ablativa CO2-laser med en våglängd på 10 600 nm.