Information

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut rhoncus risus mauris, et commodo lectus hendrerit ac. Nam consectetur velit et erat fermentum aliquet. In laoreet, sem sit amet faucibus pulvinar, purus tellus tincidunt ex.

Categories

Recent Posts

Säkra injektionsbehandlingar

Be Your Best

När du bokar tid hos oss kan du känna dig trygg med ditt val av klinik. Alla injektionsbehandlingar utförs av legitimerad specialistläkare och produkterna köps direkt av tillverkaren i Sverige. Vi är också certifierade av branschorganisationen Säker Klinik

Tyvärr så är regleringen och tillsynen av injektionsbehandling i Sverige än så länge svag. Det sätter större krav på dig som letar efter en klinik. Det finns några viktiga saker att tänka på

Certifiering

Vi är certifierade av Säker Klinik. Säker Klinik är en organisation som samarbetar med if Skadeförsäkring för att skapa en tryggare och säkrare skönhetsbransch.
Säker Klinik certifierar utbildade kliniker och ger en extra trygghet i form av en behandlingskadeförsäkring som träder i kraft om något skulle hända under eller efter behandling. Dessutom har behandlaren genomgått utbildning för ett säkert tänkande kring estetiska behandlingar och arbetar med CE godkänd utrustning.

regler botox fillers

regler botox och fillers

Produkten

För att få inhandla botox och fillers från generalagent måste man antingen vara en legitimerad läkare eller sjuksköterska med namngiven ansvarig läkare. De kliniker som inte uppfyller kompetenskraven väljer istället ofta att beställa sina produkter från mellanhänder utomlands. Problemet är att de krav som ställs i Sverige på läkemedel och produkter inte gäller. Inte allt för sällan säljs också piratkopior från t ex Asien.

Våra produkter köps in i Sverige direkt från tillverkaren. På så sätt kan vi garantera äktheten och kvalitén.

Utförande

Botox och Vistabel är reglerade läkemedel, som endast får utföras genom en legitimerad läkare. Utför inte läkaren behandlingen själv så kan en sjuksköterska få uppgiften delegerad till sig, men då måste det finnas en ansvarig läkare tillgänglig. Om någon av dessa två krav inte är uppfyllda så är behandlingen olaglig. Det gäller även fillersbehandlingar med bedövning, eftersom bedövning är ett läkemedel.

Tyvärr så är det inte ovanligt att behandlingar med Botox och Vistabel utförs utan ansvarig läkare. När det kommer till fillers så finns inte detta krav, så länge bedövning inte används. Generalagenterna kräver dock att det finns legitimerad läkare för att få beställa deras produkter. Det innebär att vissa kliniker istället vänder sig till osäkra mellanhänder.

Våra injektionsbehandlingar, såväl Botox som fillers, utförs alltid direkt av ansvarig specialistläkare.

Ansvar

Injektionsbehandlingar med Botox och fillers är väldigt säkert, om det utförs på rätt sätt. Anledningen till att det finns regleringar inom området är för din säkerhet. Väljer du en klinik som inte kan garantera originalbehandlingar eller utför behandlingarna utan ansvarig läkare så ökar riskerna för komplikationer. Om det skulle inträffa en komplikation kan det också vara svårt att få ekonomisk ersättning från klinikens försäkringsbolag.

Säker Klinik har tillsammans med försäkringsbolaget if utformat en patientförsäkring för kliniker med injektionsbehandlingar. Den gäller för alla våra injektionsbehandlingar.

5 krav att ställa för Botox & fillers

Be Your Best

Innan du bokar tid för en injektionsbehandling med Botox eller fillers bör du försäkra dig om några saker.

  1. Fråga kliniken vem som är ansvarig läkare. Kliniken måste ha en tillgänglig ansvarig läkare för behandling av botox samt fillers med bedövning. Kontrollera namnet med Socialstyrelsens register, att personen är en legitimerad läkare. Länk: Socialstyrelsens register.
  2. Välj en klinik där den som utför behandlingen är legitimerad läkare, sjuksköterska eller barnmorska.
  3. Fråga kliniken var de inhandlar Botox och/eller fillers. För att garantera kvalitén och att produkten följer svenska myndigheters krav ska den vara inköpt i Sverige.
  4. Välj en fillers från ett stort beprövat märke, t ex Juvederm eller Stylage.
  5. Kontrollera vilka försäkringar kliniken har. Alla kliniker bör ha en ansvarsförsäkring samt patientförsäkring.