Aqua Gold

Aqua Gold

Få ett glow som Kim Kardashian med Aquagold behandling! Behandlingen blev trendig efter att Kim Kardashian lagt upp ett YouTube klipp där hon själv behandlas. AquaGold som även kallas ”the golden cocktail” innehåller en blandning av bl.a vitaminer, mineraler, utspädd botox och hyaluronsyra som stämplas ned i huden med hårfina nålar belagda med 24k guld. Behandlingen ger huden lyster, fukt, minskar porstorlek samt rodnader i huden motverkar solskador. Maxeffekten kommer efter ca 14 dagar då botoxen i blandningen fått sin fulla effekt.

Innehåll:

1) Utspädd (microtox) – minskar porstorlek, motverkar fet hud och rodnader i huden. Botox mängden som tillsätts coctailen justeras beroende på om man som kund har torr, normal eller fet hud.

2) Skinbooster – en tunnflytande gel som innehåller bl.a hyaluronsyra som tillför huden fukt och plumpar huden. Effekten blir en slätare hud med mer fukt, glans och lyster, och små fina rynkor och linjer försvinner.

4) Vitamin komplex serum (INNO-TDS Restructor) – Innehåller flera kraftfulla ämnen som motverkar hudens åldrande som vitaminer, mineraler, antioxidanter mm som når hudens djupare hudlager där de motverkar celloxidation och skyddar mot fria radikaler.

3) Pigment serum (ME-LINE 01) – transdermal lösning för behandling av pigmentering i dermis. Aktiva ingredienser: Tranexamsyra, Glutatione, Askorbinsyra och Magnesium.

Inför behandling rengörs huden noga varefter coctailen ”stämplas” ned i huden. Efter avslutad beh läggs en avkylande mask över ansiktet och slutligen smörjs ansiktet med en efterbehandlings kräm. Direkt efter får man en rodnad i huden som brukar lägga sig till nästföljande dag. Man ska undvika sol i 1 mån efter behandlingen och gärna använda solskyddsfaktor som skydd. Behandlingen kan upprepas var 3-4 mån för optimal effekt.

Vad är fillers?

Fillers innehåller syntetiskt framställd hyaluronsyra, en sockerart som liknar den som finns naturlig i kroppen. I kroppen binder hyaluronsyra vatten och bildar en geléliknande substans som bland annat fungerar som fuktgivande smörjmedel och stötdämpande fyllnadsmaterial mellan de elastiska fibrerna i huden, kollagen och elastin samt på andra ställen i kroppen.

50 procent av kroppens totala mängd hyaluronsyra återfinns i huden, främst i hudens djupare lager. Hyaluronsyra är bl.a ansvarig för att upprätthålla fuktbalansen i huden på en lämplig nivå, en av komponenterna som främjar cellförnyelsen. Brist på hyaluronsyra i huden leder till att huden tappar sin elasticitet, rynkor blir mer tydliga och huden blir torrare.   

Hyaluronsyra är en känslig molekyl som lätt bryts ner av fria radikaler, UV-ljus och

oxiderande ämnen. Det är bland annat därför solskadad hud kan bli slapp och rynkig. Hyaluronsyra bryts oavbrutet ner i kroppen mha ett enzym som kallas hyaluronidase, för att sedan återbildas. Den totala mängden hyaluronsyra som kroppen producerar minskar i takt med att kroppen och huden åldras. 

Att injicera hyaluronsyra med hjälp av fillers kan vara ett sätt att tillfälligt återställa en förlorad mängd i huden. Det finns olika fillers på marknaden idag och det som skiljer dem åt är bl.a hur uppbyggnaden av sockerkedjorna ser ut och är sammankopplade med varandra. Detta ger fillers dess olika egenskaper som viskositet, hållbarhet, förmåga att dra till sig fukt, bygga upp / återge volym samt integreras i vävnaden för att ge naturliga resultat. Därför använder man olika fillers med olika egenskaper till olika delar av ansiktet som man vill behandla tex:

  1. Glabella – ”argrynkan”
  2. Näsa – räta ut, lyfta, ge optiskt intryck av smalare näsa
  3. Nasolabialveck- fåran/vecket mellan näsa och mun vi då vi ler
  4. Marionettlinjer – nedåtgående /sura mungipor
  5. Läppvolym – öka fuktigheten, form, ge mer ”plut” åt läppar
  6. Skinbooster- Hudföryngring/ behandling mindre rynkor och veck i huden
  7. Fylla ut kinder
  8. Skulptera käklinjen
  9. Förstärka hakprofil

Det är viktigt att man som konsument tar reda på vilka fillers en klinik och behandlare använder. Försäkra dig om att de fillersprodukter som används är nedbrytbara, välbeprövade och godkända på marknaden.

Fillers är inte läkemedel, utan säljs som medicintekniska produkter. Medicintekniska produkter måste vara ”CE-märkta”. Produkten måste även ha svensk bruksanvisning och märkning. Med varje filler följer en sk ”Batch-etikett” som säkrar prooduktens ”äkthet” och kan spåras till tillverkare vid behov.