Näsfiller

Näsfiller

Näsan har stor betydelse för hur vi uppfattar ansiktets symmetri. Med filler kan man skulptera näsan för att göra den mer feminin och nätt, bygga upp nästippen, räta ut en böjd eller krokig näsa, förbättra ansiktets profil och skapa en illusion av en smalare näsa genom strategisk placering av fillers.

Vi har alla olika näsformer och skönhetsideal. Många som söker näsfillerbehandling vill korrigera en sned eller ojämn näsa eller ge den en rakare form, till exempel efter en olycka. För dem som har funderat på näskirurgi kan näsfiller vara ett utmärkt första alternativ. Det är både mer prisvärt och mindre riskfyllt än kirurgi, och dess resultat är inte permanenta, vilket ger flexibilitet för dem som kanske ångrar sig eller bara vill testa en förändring under en tid.

Om du redan har genomgått en näsoperation rekommenderas det generellt inte att använda näsfillers för korrigering. Det beror på att blodkärlen som förser näsan kan ha en annan position eller placering efter en näskirurgi, vilket ökar risken för komplikationer vid fillerbehandling. Det är särskilt viktigt att undvika att komma åt dessa kärl.

För att bygga upp näsan använder man oftast fasta fillers som ger struktur. Därför varar resultatet oftast i upp till ett år innan det kan behöva upprepas med en ny behandling.