Filler Kindben

Filler kindben

Med stigande ålder minskar underhudsfettet och elasticiteten i huden då bl.a kollagenproduktionen i huden och nybildning av hyaluronsyra minskar. Andra faktorer som påskyndar hudens åldrande är rökning, alkohol, för mycket sol, för lite sömn, stress samt ärftliga faktorer. Som en konsekvens av detta så minskar även volymen i ansiktet.

Injektionsbehandling med filler till kindben är volymgivande och ger en upplyftande föryngrande effekt. Det kan därför användas till att förstärka ansiktsdrag, skulptera kindben och återskapa eller bygga volym på önskad plats i ansiktet.

Fillerprodukter är baserade på hyaluronsyra som liknar den som finns naturligt i kroppen och är inte permanenta utan bryts ner successivt. Till kindben använder man dock filler som är hård, kan bygga upp och lyfta vilket gör att resultaten efter en behandling kan hålla i sig i upp till ett år.

Vill man ha mer subtila resultat kan det räcka med 1 ml filler per sida, men vill man ha mer upplyftande effekt på hela mellanansiktet och skarpare konturer kan det gå åt mer filler.