Nasolabialveck

Nasolabialveck

Nasolaboalveck kallas fåran/vecket mellan näsa och mun vi får då vi ler. Dessa bilda pga flitigt användande av våra ansiktsmuskler vid mimik som resulterar i nedbrytning av kollagen och i sin tur volymförlust i mellanansiktet.

Med åldern minskar mängden hyaluronsyra i huden som är viktig för att bibehålla fukt.

Genom att injicera små mängder fillers, som innehåller hyaluronsyra, i huden binder den till sig vätska. På detta sätt får man ett resultat med en naturlig utfyllnad av fina linjer och veck.

Markerade nasolabialveck medför oftast att man ser trött och sliten ut och volymförlusten i mellanansiktet leder med tiden även till sk ”sura mungipor” och ”hamsterpåsar” .

Vid behandling av nasolabialveck med filler injiceras filler längst vecket för att lyfta vävnaden, fylla ut och skapa mjukare veck. Vid proceduren använder vi en trubbig sk kanyl som är säkrare, ger mindre risk för ev blåmärken efter och känns mindre än vid användning av en vass nål.

Bäst och mest estetiskt resultat vid större volymförluster i mellanansiktet får man genom att kombinerar behandling av filler nasolabialveck med filler kindben för att ytterligare ge en lyftande effekt av ansiktet.