Mezotix

Mezotix

Mezotix är en behandling där man med hög värme skapar en hudföryngrigsprocess. Med denna apparat kan man behandla tidigare svårbehandlade områden som ögonlock, huden nedom ögat, rökrynkor och hals. Med en specialdesignad Tip stämplas huden med ett ”rutnät” i titan som värms upp till 400 grader. Trots den höga värmen är behandlingen snabb och näst intill smärtfri. Den höga värmen ger en kontrollerad vävnadsskada som stimulerar till nybildning av bl.a kollagen och elastin i huden samtidigt som den höga värmen öppnar upp djupa ”kanaler” i huden varpå man passar på att tillföra serum som väljs ut inför behandling beroende på vad man önskar behandla. 

Mezotix är utformad för att behandla följande:

-Allmän hudförnyelse och hudföryngring 

-Allmän uppstramning hud, Rynkreduktion 

-Akne 

-rynkor och lös hud kring ögon samt uppstramning hud ögonlock

– rökrynkor

– Ärr / Hudbristningar

– rynkig och lös hud hals / dekolltage

Behandlingen startar med en noggrann hudrengöring med Filorga produkter. Därefter appliceras Medi Derma peel för exfoliering av det översta hudlagret. Sedan påbörjas behandling med Mezotix där man ställer in värme och pulslängd beroende på hudområde som behandlas. Behandlingen avslutas med att man masserar in utvalt serum från Medi Derma i de hudkanaler man skapat under behandling. Hudserum väljs ut beroende på hudproblematik man behandlar, oftast kan med fördel två serum väljas ut. Därefter får man ligga en stund med en kylande ansiktsmask och slutligen smörjs eftervårdskräm in. 

Man får med sig hem ett eftervårdskit med krämer från Medi Derma samt utskrivna instruktioner för eftervård.

Efter behandlingen syns en rodnad i huden. De eventuella reaktioner som kan upplevas i upp till en vecka efter behandlingstillfället är torrhet, flagnande hud, rodnad och lite svullnad.

Man ska tänka på att inte utsätta sig för sol i minst 1 månad efter behandlingen. Man brukar rekommendera en kur om 3 behandlingar med 1 månads resultat för optimalt resultat. Efter ett år kan man om så önskas upprepa en kur för att upprätthålla resultatet.