Info fillers

Info inför filler behandling

Nya injektionslagen

-Obs! Enligt nya estetiska injektionslagen som trädde i kraft Juli-21 gäller för alla nya kunder eller tidigare kund som gör ny typ av behandling att man måste ha en konsultation minst 48h (2 dygn) innan ev behandling. Därför kan man nu boka gratis fysisk el digital konsultationstid via bokadirekt. Vidare måste alla fylla i hälsoenkät då vi har patientförsäkring samt patientmedgivande till behandling efter att man läst igenom och fått information om ev risker, biverkningar, eftervård etc. Dessa blanketter skickas på din mail vid bokning.

Behandling utförs inte:

-på ammande/gravida och minderåriga

Att tänka på inför behandling:

-undvik att ta blodförtunnande läkemedel som Aspirin, Ipren eller andra medel med Acetylsalicylsyra gärna en veckan inför och och ett par dagar efter behandlingen för att undvika blödning/blåmärken.
-Avstå behandling om du har hudinfektionen kring det tänkta behandlingsområdet
-Om du har feber eller är sjuk, avvakta med behandling tills du har varit symptomfri i minst en dag

– behandlingsresultat är inte permanenta – man bör räkna med att påfyllande behandlingar behövs för att bibehålla önskad effekt
– hur länge fillern håller är individuellt och beror på produktval av filler samt område som behandlats

Att tänka på efter behandling:

-massera inte det injicerade området efter då man kan riskera att föra in hudbakterier eller flytta på produkten och få oönskade effekter


-undvik alkoholintag, träning, varma bad/bastu 24h efter behandling
-undvik att sola direkt efter behandlingen, skyddande solskyddsfaktor rekommenderas
-sminka dig inte på det behandlade området för att minska infektionsrisk, vänta gärna med det till dagen efter behandling

Hållbarhet behandling:

-Beroende på val av filler och dess ”hårdhet”/konc så bryts den ned i olika takt. Vissa personer verkar ha större benägenhet att bryta ned filler snabbare där man har teorier att det kan bero på tex hög ämnesomsättning, träning eller rökning. Filler som används på områden där vi använder mkt mimik bryts oftast ned snabbare. -Förenklat kan man säga att en sk hård filler som används till sk ”ben-nära” områden som kindben, haka, käkben håller i ca 9-12 mån .En mellanhård filler som används till ex nasolabialveck, näsa beräknas hålla ca 6-9 mån och en mjuk filler som används till ex läppar beräknas hålla i ca 4-6 mån.

-Räkna med att det går åt mest filler vid första behandlingen, därefter har man en ”bas” att bygga på och det räcker då oftast med påfyllning ngn gång per år mest för återskapa definitionen och konturen av ex käkbenen eller kindbenen.
-vid filler av tex läppar kan man behöva fylla på 2-3ggr innan man får ett mer hållbart resultat som håller längre tid.

-Ett undantag gällande hållbarhet av filler är den sk Tear Trough behandlingen där fillern ligger mer ”isolerad” på djupet mot ögonhålan där man inte har ngn större muskelaktivitet varav denna behandling till skillnad från övriga ofta håller upp mot 1 år och ibland även längre.

Ev övergående/ofarliga biverkningar efter behandling:

-man kan räkna med en lätt ömhet och ibland rodnad över det behandlade området direkt efter och ett par dagar efter behandling upp till en vecka efter behandling.

-mindre blåmärken kan uppstå vid injektionsområdena