Trådlyft

Trådlyft

Trådlyft passar dig som funderat på ett mini ansiktslyft men inte vill opereras/sövas, ger ingen konvalescenstid, mindre risk för komplikationer samt är betydligt billigare. Trådlyft kan även vara till för dig som enbart vill konturera och strama upp huden utan att tillföra volym som man gör med filler. Slutligen kan trådar användas till att förbättra hudkvaliteten, få upp spänsten och vitaliteten i huden då tunna trådar läggs tätt och överlappande i huden som ett ”nätvärk” där de dels styrker upp huden samtidigt som de leder till en hudföryngrande effekt på sikt då trådarna samtidigt som dem bryts ned leder till kollagen och elastin nybildning i huden.

Förenklat kan man säga att det finns 2 olika typer av trådar. Hårfina tunna trådar som läggs ytligt i huden och ffa är till att ge en hudföryngrande effekt och öka hudens elasticitet tex under ögat, över rökrynkor, nasolabialveck och marionettlinjer samt grova trådar som oftast har sk ”hullingar” som fäster i huden och därmed kan ge ett direkt synligt lyft och strama upp slapp hud tex över käklinjen, hamsterpåsar, hals och mellanansikte.

Trådarna är tillverkade av PDO som står för Polydioxanon och är sterila och nedbrytbara trådar som bryts ned i kroppen under ca 9-12 mån. Dessa trådar är väl beprövade då man länge använt sig av samma resorbera trådar inom kirurgi och tolereras väl av kroppen och ger ingen risk för allergiska reaktioner.

Trådlyft är inget nytt då plastikkirurger i Paris har utfört behandlingen i över 30 år. Idén med att använda trådar för att lyfta och ge stöd åt huden i ansiktet är inte heller ny. Redan på 1970-talet var trådlyft sytt med guldtråd känt som ”Stringlifts”.  Resultatet höll bara ett tag, tills suturerna gick sönder eller löstes upp. Suturerna kunde också börja vandra på hudytan vilket gav ett asymmetriskt utseende.  På senare tid har dock kirurgin förbättrats så till den grad att patienter kan undvika dessa bieffekter helt och hållet.

Behandlingen går till så att man gör små hål i huden och för in en kanyl genom vilken tråden löper och när man drar ut kanylen blir tråden kvar. Alternativt kan man använda långa nålar ytligt under huden som drar tråden efter sig. Nålen klipps sedan bort och tråden dras åt för att ge effekten av ett ansiktslyft. Behandlingen är inte smärtsam då man bedövar ordentligt inför ingreppet. Direkt efter behandlingen får man räkna med att man är svullen och öm över området som behandlats i ett par dagar. Trådlyft håller i regel ca 12 eller längre beroende på ålder, livstil, genetiska förutsättningar och hudtyp.