Mesoterapi

Mesoterapi

Mesoterapi kommer från grekiskans meso, som betyder “mellan”, och therapeia som betyder behandling. Denna behandling går ut på att man genom mikroinjektioner med en tunn nål tillför hudens mellanskikt (läderhuden/dermis) verksamma och näringsrika substanser. Oftast är det ämnen som hyaluronsyra, antioxidanter, vitaminer, mineraler och enzymer som man blandar i en skräddarsydd coctail beroende på hudtyp man behandlar och vad man vill uppnå med behandlingen. Behandlingen kan utföras på ansikte, hals, dekolletage och handryggar.

Läderhuden (latin: dermis) är det mellersta av hudens tre huvudskikt och är mellan 0,5-3mm tjock. Den utgör en bindväv som best av kollagen, som gör väven hållfast, och elastin som gör huden slät, stram och elastisk. Läderhuden är även rik på blodkärl som för bort avfallsämnen, och tillsätter syre. 

När vi åldras förändras hudens egenskaper – kollagen och elastiska fibrer i huden minskar och bryts ned samtidigt som hyaluronsyreproduktionen avtar. Detta leder till att huden förlorar sin elasticitet, blir torrare och mindre spänstig och rynkor bildas. Den biologiska klockan spelar en stor roll i den här processen men livsstilsfaktorer som sol-, rök- och alkoholvanor kan påskynda den ytterligare.

Vid mesoterapi tillför man huden hyaluronsyra och näringsrika vitaminkomplex som stimulerar hudens cellförnyelse och produktionen av kollagen och elastin ökar vilket leder till att huden får ett ungdomligare utseende. Huden vitaliseras, blir friskare samt får ökad fukt, lyft och spänst. Mesoterapin ger särskilt goda resultat hos personer med mogen hud som förlorat sin fasthet. Den kan också hjälpa personer med blandad och obalanserad hy, eller de som har en torr och uttorkad hud.

Vad händer i huden efter mesoterapi?

-mikrocirkulationen i dermis förbättras vilket är viktigt för att förhindra för tidigt åldrande i huden.

-bildningen av nytt kollagen och elastistin stimuleras vilket reducerar rynkor och minskar hudens slapphet.

-man för in vitaminer, antioxidanter och hyaluronsyra på djupet i huden som förhindrar ytterligare åldrande 

-talgproduktionen i huden balanseras och normaliserad vilket förebygger fet hy och akne.

-hudens motståndskraft förbättras vilket ger huden ett ökat skydd mot yttre miljörelaterade faktorer.

Mesoterapi kan utföras på ansikte, hals, dekolletage och handryggar. Metoden kan användas för att behandla och motverka acne, rosacea, celluliter, bristningar, rynkor och fina linjer. Den kan också hjälpa personer med blandad och obalanserad hy eller de som har en torr och uttorkad hud.