Tandblekning

Brilliant Smile

Brilliant Smile är ett svenskt varumärke och företaget grundades i Göteborg, Sverige, år 2003 och är idag en av svenska marknadens största aktörer inom tandblekning. Företaget har byggt upp ett gott rykte genom att erbjuda tandblekning och kvalitetsprodukter som avlägsnar missfärgningar och ger vita tänder utan att skada tändernas emalj. 

På Be Your Best erbjuder vi Brilliant Smiles KLINIKTANDBLEKNING samt RE:FRESH. Refresh tandblekningen är mild och skonsam och passar dig med lite mindre missfärgningar eller som tidigare gjort en kliniktandblekning och vill fräscha upp resultatet igen. Grovt kan man uppskatta att kliniktandblekningen kan ljusa upp tändernas vita nyans med upp till ca 3-5 grader medan Refresh ger ca 2-3 nyanser vitare tänder. Innan behandlingen får man fylla i en hälsodeklaration. 

Alla Brilliant Smiles preparat är pH-neutrala och EU-godkända. Tanblekningsgelerna innehåller dessutom tillsatser som motverkar ilningar och stärker emaljen. Vid en Brilliant Smile tandblekning används plasmaljus som ger minimal värmeutveckling, detta skadar inte pulpan inne i tanden som annars är värmekänslig. Plasmaljuset är också helt fritt från skadliga våglängder och cancerframkallande UV-strålar. 

Den aktiva ingrediensen i Brilliant Smiles produkter är väteperoxid. När väteperoxid oxiderar frigörs fria syreradikaler som bryter ner organiskt material till koldioxid och vatten. Missfärgningar på tänderna består av organiskt material som är rester från mat, kaffe och tobak. Tändernas emalj däremot, är inte organisk och påverkas därför inte av blekningen.

Missfärgningar som har försvunnit genom en tandblekning är borta permanent. Däremot kommer man efterhand att samla på sig nya missfärgningar. Hur lång tid det tar för tänderna att bli missfärgade igen är väldigt individuellt och beror på vilka kost- och levnadsvanor man har. De flesta patienter vill genomgå en ny behandling efter ca 6 mån – 1år. Efter en behandling kan man köpa eftervårdsprodukt kit från Brilliant Smile som innehåller tandkräm och munskölj som hjälper till att underhålla resultatet.

RE:FRESH

Vid Refresh tandblekning används en mild blekningsgel (6% väteperoxid) som appliceras i en specialdesignad bettskena och aktiveras med blått plasmaljus. Gelen är pH-neutral vilket innebär att blekningen inte skadar eller ändrar tandens emaljstruktur, den bryter endast ner missfärgningar som har packats in i emaljen. Dessutom innehåller den kaliumnitrat och fluor som motverkar sensibilitet och ilningar både under och efter behandlingen. Behandlingen tar 3×20 minuter dvs tot 1h. Efter behandlingen applicera Brilliant Smiles unika produkt NanoSeal Total+ som remineraliserar emaljen vilket minimerar biverkningar och gör att man kan äta och dricka som vanligt direkt efter behandlingen.

KLINIKTANDBLEKNING

En klinikblekning börjar med en lätt putsning av tänderna för att ta bort ytliga beläggningar och fläckar. Därefter appliceras protector, en flytande plastmassa som appliceras längs med tandköttskanten för att skydda tandköttet från gelen. Gel med väteperoxid appliceras direkt på tänderna och aktiveras med blått plasmaljus. Ljuset i sig bleker inte, dess syfte är att påskynda blekningsprocessen genom aktivering av gelen. Under hela behandlingen appliceras gelen totalt tre gånger. Den totala behandlingstiden brukar vara ca 1-1,5h. Efter behandlingen applicera Brilliant Smiles unika produkt NanoSeal Total+ som remineraliserar emaljen vilket minimerar biverkningar och gör att man kan äta och dricka som vanligt efter behandlingen.