Tear Trough

Tear Trough

Tear Trough är en injektionsteknik för att behandla mörka ringar och påsar under ögonen. Den går ut på att man med filler, hyaluronsyra, minskar ihåligheten/skåran under ögonen som gör att man kan se trött och sliten ut. Med åldern försvinner hyaluronsyran som finns i huden som b.la. återfuktar och ger huden lyster. Huden förlorar då sin spänst, volym och blir tunnare En del patienter har en ihålighet vid tårkanalen in mot ögat medan andra har en längre skåra från ögats insida till ögats yttre kant. Detta område fylls ut med filler så att man får tillbaka ett piggare, mer utvilat och fräschare utseende.

Mörka ringar under ögonen beror på att huden blir tunnare och mer ”genomskinlig” med åldern och tappar sin spänst/elasticitet och underhudsfettet minskar vilket gör att muskler, fett och blodkärl under framträder mer och medför sk ”hålögdhet”. Om huden är pigmenterad och de mörka ringarna under ögonen inte beror på förlorad volym utan hudpigmentering så kan man inte förvänta sig att färgen försvinner.

Påsar under ögonen beror istället på ansamling av vätska i vävnaden eller ökad ansamling av fett som bildas då hudens bindväv blir mindre fast med åldern och sk ”fettkuddar” kan framträda. Är det stora fettkuddar är kirurgi oftast ett bättre alternativ än tear trough.

Vi använder oss av fillern ”Teosyal Redensity II” vid Tear Trough behandlingar. Det är en filler som är speciellt utvecklad för det sköra området runt ögonen och ger mindre risk för svullnad än andra fillers på marknaden. Fillern innehåller lidokain bedövningsmedel som gör behandlingen mer behaglig och vi sätter även bedövningskräm på området som ska behandlas innan behandling påbörjas.

Med den sk ”kanyltekniken” förs en trubbig kanyl in under huden genom ett stickål längre ned på kinden, detta är näst intill smärtfritt men kan av vissa upplevas lite obehagligt. Fördelarna med den sk ”kanylmetoden” är att den är säkrare, minimerar risker för blåmärken och svullnad samt att behandlingen gör mindre ont då man inte använder en vass nål.

Vid en behandling används ca 0,5 ml filler /sida. Man vill helst inte använda för mkt filler vid ett och samma behandlings tillfälle för att minska risk för svullnad efter behandling.

Efter en Tear Trough behandling kan man få lätt rodnad/svullnad över behandlingsområdet som vanligen försvinner efter några dagar. Ibland kan man behöva upprepa behandlingen innan man får optimalt resultat. Det bör dock gå minst 2 veckor mellan behandling och ev påfyllnad. Det slutliga behandlingsresultatet beräknas sen hålla ca 12 månader eller mer.